Batteriet er kjernen i fremtidens verktøy

HIKOKI sin nye MULTI VOLT batteriplattform er utviklet med tanke på fleksibilitet for håndverkeren, forutsigbarhet i driften og kostnadseffektivitet for bedriften. Lik størrelse, vekt og utforming gir maksimal fleksibilitet mellom de forskjellige spenningstypene.

 

HiKOKIs nye MULTI VOLT – konsept gir nye muligheter for håndverkere i alle bransjer. Med den nye batteriteknologien har HIKOKI satt standarden for hvordan fremtidens byggeplass vil bli, der 36-voltsbatterier har samme størrelse og vekt som de tradisjonelle 18-voltsbatteriene, der samme batteri kan brukes både på 36- og 18-volts maskiner.

— Denne kompatibiliteten er kjempeviktig for håndverkeren ute på byggeplassen, forteller Måns Hermelin, Nordisk Produktsjef i HIKOKI Power Tools

— Har du et 36-voltsbatteri vil det kunne brukes både på 18- og 36-voltsmaskiner, der batteriet selv finner ut hvilken spenningsstyrke som skal brukes.

Langvarig styrke for alle operasjoner

Når en jobber lenge med gjentagende tunge operasjoner kan verktøy fort bli varmt og batteriet miste kapasitet. Den nye 36-volts verktøyserien er utviklet med dette i bakhodet. 

— Da vi utviklet MULTI VOLT kom vi i kontakt med en kunde som hadde problemer med at 18-voltsmaskinene de brukte hadde svært kort levetid, ned mot en til to uker forteller Hermelin. 

— De sto og skrudde store konstruksjonsskruer, 8×300 millimeter som krever tungt moment. De fikk låne en 36-volts maskin av oss, og da vi fikk den tilbake etter tre måneder var maskinen like fin. Vi viste at når du bruker en høyere spenning (volt) og mindre strøm (ampère), så varmes ikke maskinens interne komponenter opp i like stor grad, og verktøyet holder lenger. Ved at man kan gjøre samme jobb med mindre belastninger så krever dette mindre av maskineriet, og dermed har vi løst et problem for brukerne av våre batteriverktøy. 

— De nye 36-voltsmaskinene som for eksempel bordsag og kapp- og gjærsag kan ytelsesmessig sammenlignes med 1400 watts elektriske maskiner.

 

Kostnadseffektivitet

Produktsjefen blir ivrig når vi snakker om varighet på maskinene. 

— Vi ønsker å vise at det er store fordeler med høyere spenning, dette fører til mindre driftsstans. For hva er det som egentlig er for dyrt? Er det innkjøpet eller er det produksjonsstoppen? Med en 36-voltsmaskin kan du jobbe og jobbe, den varer lenge, og da snakker vi ikke bare om batterikapasiteten der og da, men hele maskinens levetid.

 

Fleksibilitet

HIKOKI har utviklet maskiner for de forskjellige typene operasjoner som både gjør arbeidsplassen mer forutsigbar og fleksibel. I tillegg har de utviklet fleksible ladeløsninger. 

— Vi har satt batteriet i midten, og laget et felles ladesystem der du kan lade både 18- og 36-voltsbatterier samtidig. Ikke minst har vi laget en 36-volts adapter, der verktøy som skal kjøres i lang tid kan bruke kabel direkte koblet til maskinen, med opptil 2000 watt effekt. 

— Håndverkeren har altså muligheter til å velge lettere 18-voltsverktøy til de lette operasjonene, og gå over til 36-volts til de tyngre oppgavene. For de virkelig tunge og langvarige kan man også bruke den hendige adapteren, avslutter Hermelin.